СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА СТАНОВНИКА И ПАРТНЕРСТВА
12.06.2014


Делегација немачке невладине организације "Интернатионале Бунд (ИБ)", која се бави финансирањем и пружањем широког спектра услуга у области социјалне заштите, борави ове недеље, од 11.-14.јуна 2014.године у Нишу. У оквиру ове посете, одржан је састанак у  Градској општини Палилула. Представнике немачке организације "Интернатионале Бунд" примио је Бобан Џунић, председник општине Палилула.

О могућностима и унапређењу ове сарадње, организације "Интернатионале Бунд (ИБ)" са Градском општином Палилула са председником општине Бобаном Џунићем, разговарали су Норман Диснер, руководилац у организацији „Интернатионалер бунд“, посланик регионалног парламента за покрајину Хесен (Република Немачка), задужен за социјалну политику; Кристијана Ленч, експерт у организацији „Интернатионалер бунд“ - координаторка на пројектима; Ивана Стајковић, представница екипе стручњака у Нишу-координаторка пројекта, Милош Стојадиновић, Драган Стојиљковић, Драгана Гавриловић и Драган Видојковић,  чланови тима за пројекте и међународну сарадњу у Кабинету председника општине Палилула.

Ово је почетак сарадње и разговор о могућностима обликовања заједничког пројекта са којим би се аплицирало према фондовима ЕУ у наредном периоду-истакао је председник Бобан Џунић. Представници организације "Интернатионале Бунд" нису први пут у Нишу. Како се један од пројеката управо завршава у нашем граду крајем јуна (корисник је Удружње грађана "Другачији заједно") ова посета је и прилика да се сумирају протекли резултати. (ЕКОполис, фото Д.Видојковић)